Ortodonția este ramura medicinei dentare care se ocupă cu alinierea dinților și stabilirea unei ocluzii (mușcături) funcționale, în vederea menținerii sănătății dentare. Majoritatea pacienților consideră că aparatele dentare au efect doar în perioada copilăriei sau adolescenței, însă acestea au devenit din ce în ce mai populare și în rândul adulților, ele corectând probleme de masticație și creând un zâmbet frumos și funcțional, indiferent de vârstă. Dinții aflați în poziții incorecte au o rată mică de supraviețuire, pentru că aceștia fie nu pot fi igienizați corespunzător și fac carii sau leziuni parodontale, fie sunt loviți sau suprasolicitați de ceilalți dinți și încep să se miște.

Aparatele ortodontice fixe folosesc bracketi sau inele ce se lipesc de dinte cu
compozit, la nivelul cărora se prinde un arc, cu rolul de a ghida mișcările dinților. Activarea aparatului se face periodic, în funcție de materialul ales, prin înlocuirea diametrului arcului sau aplicarea de forțe în plus prin intermediul ligaturilor sau elasticelor.

Aparatele dentare fixe sunt de mai multe tipuri:

Clasice din metal

Estetice ce utilizează bracketi

- ceramici de culoare alb-opac, aceștia fiind mai puțin
vizibili în comparație cu cei metalici;

- safir care datorită translucidității lor sunt și mai puțin
vizibili la nivelul dintelui;

Lingual

- din punct de vedere estetic îndeplinește cele mai bune condiții prin faptul
nu se observă așa de ușor, el fiind lipit pe fața interioară a dinților.

Din categoria aparatelor dentare mobilizabile se numără gutierele și aparatele ortodontice

Gutierele sunt sisteme realizate dintr-un material plastic dur, transparent ce servesc la îndreptarea dinților cu ușoare modificări de poziție sau înclinație. Acestea se poartă constant și se dau jos în timpul meselor și la igienizare.
Aparatele ortodontice sunt plăci din acrilat ancorate cu ajutorul unor croșete din sârmă ce pătrund printre sau înconjoară dinții, fiind folosite în special la copii. Succesul unui tratament ortodontic este micșorarea riscului de recidivă după încheierea acestuia. Acest lucru se realizează prin contenție (menținere în poziție normală) fixă sau mobilă și vizite periodice pentru a depista la timp dinții ce au început să se miște. Contenția fixă se realizează prin lipirea cu compozit a unei sârme pe fața interioară a dinților, iar cea mobilă este cu gutiere transparente ce se poartă doar în timpul nopții.
Program
Luni
10.00 - 18.00
Marti
10.00 - 18.00
Miercuri
10.00 - 18.00
Joi
10.00 - 18.00
Vineri
10.00 - 18.00
Sambata/Duminica
Inchis
Contact

 Adresa: Str. Lt.-col. Dumitru Papazoglu 82, București

0755 41 66 12