Echipamente
Pentru ca suntem constant preocupati de sanatatea, confortul si siguranta pacientilor nostri, investim in tehnologie moderna, de inalta performanta. Astfel, cabinetul nostru dispune de echipamente si dotari de ultima generatie, care corespund standardelor tehnologice dentare internationale.
Microscopul dentar
Laser dentar Biolase
Microscopul este un instrument optic de magnificatie, de mare precizie si acuratete in medicina dentara moderna, asigurand succesul maxim. Este un mijloc de documentare excelent realizand poze de o calitate inegalabila, oferind medicului un foarte usor mijloc de explicare al afectiunilor pacientului. De asemenea ofera pacientilui posibilitatea de urmarire live a tratamentului in curs prin intermediul filmarilor video live.
Microscopul a fost folosit de ani de zile in multe discipline medicale : oftalomologie, neurochirurgie, chirurgie reconstructiva, chirurgie vasculara. Introducerea sa in medicina dentara, in ultimii 30 de ani, a revolutionat modul in care stomatologia este practicata la nivel global.
Multe lucruri importante in succesul unui tratament stomatologic sunt de nivel microscopic, de accea sunt necesare instrumente speciale pentru a lucra cu ele.Microscopul dentar poate mari imaginea pana la 25 de ori, permitand medicului sa fie minim invaziv, conservand structurile dentare sanatoase.
1.Vedere crescuta
Datorita puterii de marire si a luminii transmise prin fibra optica in campul operator, este posibilia realizarea unui tratament mai precis.
2.Imbunatatirea calitatii generale a tratamentului
S-a dovedit faptul ca realizarea tratamentelor dentare sub vedere microscopica duce la o rata de succes mai mare datorita preciziei diagnosticului si parcurgerii corecte a etapelor de tratament. O imagine marita a campului operator permite medicului stomatolog sa verifice pregatirea cavitatii, potrivirea matricei, infiltrarea de saliva, resturile de dentina ramase, stratificarea compozitului si morfologia ocluzala.
3.Tratament dentar minim invaziv
Principiile stomatologiei minim invazive au devenit acum o prioritate pentru aproape fiecare dentist. Aceste principii sunt mai usor de obtinut atunci cand se foloseste microscopul dentar. Detectarea precoce a cavităților incipiente in smalț înainte de extinderea lor in dentina este imposibilă cu ochiul liber fără mărire și la fel este și îndepărtarea materialelor de obturație vechi cu respectarea țesutului dentar sănătos rămas.
4.Identificarea canalelor atipice, a micro-fisurilor si a fracturilor radiculare
Folosirea microscopului in cadrul endodontiei ajuta la gasirea canalelor ascune si accesorii dar si la localizarea si indepartarea instrumentelor fracturate
5.Timp redus pentru adaptarea finala a ocluziei
6.Comunicare mai buna cu pacientul si asistentul dentar
Utilizarea microscopului operator dentar oferă posibilitatea de a realiza fotografii și inregistrari video care pot fi utile pentru motivarea pacientului și informarea despre planul său de tratament. Datele sunt menite să facă pacientul să înțeleagă mai bine și mai ușor explicațiile .Mai mult, în munca cu 4 mâini, asistenta este mai eficientă dacă poate urmări direct (fie pe ecran, fie printr-un ocular dedicat) câmpul operator așa cum îl vede medicul dentist. Acest lucru permite asistentului să intervină prompt în anumite etape în care ajutorul este direct necesar (pentru adaptarea unei matrice, fixarea unei clemeetc.)
7.Evitarea iatrogeniilor
Folosirea microscopului dentar ofera stomatologului posibilitatea de a fi foarte precis in miscari in timp ce foloseste instrumentar rotativ la viteze inalte. Astfel, se evita deteriorarea dintilor adiacenti, deschiderea camerei pulpare. Aceste situatii, in multe cazuri, sunt foarte dificil de controlat in lipsa unei magnificatii si a unei iluminari optime a campului operator.
Pentru a potenta calitatea si precizia tratamentelor, clinica noastra utilizeaza unul dintre cele mai avansate lasere dentare din lume -laserul Epic Biolase.
Laserul dentar Epic Biolase este singurul laser cu dioda care are aprobarea FDA pentru 3 tipuri de tratamente distincte: tesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii. Multiple utilizari : chiuretajul pungilor parodontale, gingivectomii și gingivoplastii, frenectomii , expunerea dintilor incluși, evictiune sulculara, expunere implanturi dentare , hemostaza, dezinfectie, adjuvant in endodontie.
Scannerul intraoral
A-PRF
Scannerul oral este un instrument imagistic de top, care facilitează formarea unei imagini de ansamblu asupra situației medicale a pacientului.Si scade timpul operator si discomfortul tehnicilor clasice de amprentare.
Permite medicului și pacientului să vadă toate structurile cavității bucale în 3D pe monitor, în timp real.
O dată făcute miile de poze ale țesuturilor gurii, soft-ul cu care este dotat scannerul formeaza modelul optic al gurii care apare pe monitor și poate fi rotit în toate dimensiunile. Ajutând în acest fel la formarea unei idei generale a situației preoperatorii, împreună cu radiografiile și consultația clinica și în luarea celor mai bune decizii în cadrul planului de tratament.
APRF
Tehnica A-PRF este utilizată pentru obținerea unei membrane naturale cu o concentrație mare de
trombocite și factori de creștere care ajută la grăbirea vindecării în cazul implanturilor dentare sau a
operațiilor de sinus lift. Fibrina bogată în trombocite se obține în mod natural prin prelevarea de sânge de
la pacient și prelucrarea acestuia prin centrifugare. Tehnologia nu necesită nici un fel de adjuvanți sau
compuși adăugați. Principalul avantaj este faptul că, odată introdusă membrana respectivă în organism,aceasta va elibera treptat factorii de creștere și regenerare tisulara timp de minim 7 zile, grăbind
semnificativ perioada de refacere a țesuturilor după o intervenție chirurgicală.
Avantaje APRF:
- nu se adaugă compuși sintetici, totul este natural din propriul sânge al pacientului;
- tehnologia de obținere prin centrifugare nu afectează proprietățile sângelui și a compușilor
acestuia; - procedura este simplă și rapidă;
- vindecare asigurată de eliminarea treptată a factorilor de creștere naturali;
- membrana A-PRF ajută împotriva infecțiilor post operatorii;
- membrana A-PRF are rol în hemostază și previne sângerările care mai pot apărea după intervențiile chirurgicale.